Coachingservaringen

Arts
Renate Bleij is een spontane, warme coach, die op een gelijkwaardige manier aanwezig is, ze staat voelbaar naast je.

In haar “no-nonsense” houding en spontaniteit laat ze een enorme kwaliteit zien in haar coachvaardigheden,  goed onderbouwd met kennis, ondersteund door praktijkverhalen en literatuur tips.

 

Interne coach en intervisor bij een ICT-bedrijf
In de beroepsopleiding ‘Coaching’ heb ik diverse trainingen van Renate gevolgd. Door haar positieve en niet-oordelende benaderingswijze kon ik mezelf openstellen en voelde ik me op mijn gemak bij haar. Dit in combinatie met de praktische aanpak die Renate hanteert.

ervaringen 1
eft

Manager

*Vind jouw manier van helpen; begeleiden en manier van vragen stellen heel prettig. Het was voor mij een vlot verlopend gesprek, had niet in de gaten dat er zo iets diepgaands zou gebeuren.

 

MBO instructeur
Ik heb in mijn leven al vaak en veel naar mezelf gekeken.

Bij allerlei disciplines, van psychotherapeuten tot psychologen. Het contact met Renate was verfrissend. Nieuw. Anders. Prettig anders! Geen eeuwig durende zoektochten en ellenlange verhalen over mijn verleden. Renate is in staat om snel en adequaat op zoek te gaan naar het knelpunt. De manier waarop ze dit doet is doelgericht maar bovenal respectvol en zonder oordeel.

Verpleegkundige

Ik ben bij Renate terecht gekomen op het moment dat ik als persoon erg twijfelde over mijn kunde en rol als verpleegkundige.

 

De twijfel was zo groot dat ik eraan dacht om mijn functie na 22 jaar aan de wilgen te hangen.

 

De gesprekken met Renate heb ik als zeer prettig ervaren, zij zorgt voor een relaxte, veilige sfeer waardoor het voor mij heel makkelijk was om te praten.

 

Niets was onbespreekbaar.

 

Renate heeft door coaching  een aantal medewerkers van mijn kantoor uitstekend geholpen. Het meest recent is mijn ervaring met Renate waarbij zij de mediation deed bij mijn scheiding. Zij heeft de scheiding prima begeleid en voorkomen dat mijn ex en ik met de botte bijl tegenover elkaar gingen staan. Mijn ex en ik zijn mede door de begeleiding van Renate nog steeds “on speaking terms”.

ervaringen
bemiddeling ervaringen

trainer
Op de eerste plaats maakte Renate op mij een open, stevige en vriendelijke indruk. Dat maakte dat ik me snel bij je op mijn gemak voelde.

 

In de gesprekken die ik met je had, samen of alleen, vond ik manier waarop je doorvraagt heel plezierig. Je liet niet los, hielt vast, ook als iets niet duidelijk was en de manier waarop je dat deed, was plezierig. Je deed het, denk ik, vanuit verbinding, waardoor ik je vasthoudendheid aan kon, niet als onplezierig ervoer. Ook mijn partner leek het aan te kunnen dat je doorzaagde als dat nodig was. Verder vond ik het plezierig dat je af en toe ook eens iets over je zelf vertelde met een voorbeeld. Dat maakte dat je ‘mens’ werd en bleef.

 

Je humor is prettig. Daar hou ik zelf ook van. Het maakte het minder zwaar. Je gebruikt weinig jargon en als je het al doet, licht je toe. Bijvoorbeeld als je het hebt over ‘de dans’. Dat vind ik professioneel.